You are currently viewing EVS – Konstanz – Germania

EVS – Konstanz – Germania

Localitatea desfasurarii stagiului: Konstanz, Germania.

Perioada stagiului EVS: 1 an, incepand cu Ianuarie-Februarie 2018

Organizatia gazda: AWO Konstanz e.V.

AWO Konstanz este un adapost pentru femei si copii aflati in risc de violenta domestica. Centrul sustine femeile in a crea un nou inceput pentru ele si copiii lor. Ele sunt ajutate de profesionisti (psihologi si asistenti sociali) sa inceapa o viata fara frica. Locuind la centru pentru o perioada de timp, reusesc sa-si reorganizeze viata de zi cu zi. Organizatia administreaza institutii ca gradinite, centre pentru seniori, si desfasoara proiecte centrate pe teme sociale impreuna cu alte asociatii.

Voluntarul va avea atributii precum:

– organizarea de activitati pentru copii

– organizarea activitatilor zilnice (mici reparatii, cumparaturi, etc)

– sarcini administrative

– participarea la intalnirile de echipa

Profilul candidatului:

Voluntarul trebuie sa stie Germana la nivel de incepator sau sa fie dispus sa invete, sa fie o persoana prietenoasa si calda, sa dea dovada de empatie.

Echipa centrului este deschisa la ideile si initiativele voluntarului, pentru a oferi un cadru cat mai benefic locuitoarelor centrului.

Regiunea Konstanz:

Konstanz sau Constance este un oras universitar conectat cu intreaga regiune si ofera multe posibilitati de petrecere a timpului liber. Voluntarii vor avea un abonament lunar pentru transportul public, pentru a putea explora zona.

 

Costurile de cazare, transport, asigurare de sanatate, masa si alocatia de trai sunt asigurate prin programul Erasmus+.

 

Pentru mai multe detalii asteptam un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro.

Pentru mai multe detalii legate de programul EVS puteti consulta http://www.voluntareuropean.ro.

EVS Konstanz

 

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns