You are currently viewing Beneficiile voluntariatului în instituțiile sociale

Beneficiile voluntariatului în instituțiile sociale

Scopul acestui manual este de a oferi sprijin formatorilor care vor susține ateliere de sensibilizare pentru beneficiarii, angajații și alți reprezentanți ai comunității, pentru instituții sociale. Acesta a fost proiectat pe baza experiențelor noastre de implementare a programelor de voluntariat în alte instituții.

Acest manual oferă formatorilor o structură a trainingului (un flux de formare), instrumente și metode utile. Am încercat să includem toate elementele necesare pentru a pregăti beneficiarii instituției pentru colaborarea cu voluntarii și pentru a asigura o atmosferă sigură, care să susțină implicarea și în timpul trainingului.

Manualul a fost creat ca parte a proiectului “DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR ÎN SECTORUL SOCIAL prin Dezvoltarea Programelor de Voluntariat în Instituțiile Sociale în Regiunea CEE” Acronim: SoVol este implementat de Önkéntes Központ Alapítvány, Voluntariat Ungaria – Centrul de Inovare Socială (www.onkentes.hu, www.oka.hu) în parteneriat cu Platforma Centrelor și Organzațiilor de Voluntariat, Slovacia, (www.dobrovolnickecentra.sk), Asociația pentru Dezvoltarea Societății Civile SMART în Croația, (www.volonterski-centar-ri.org), Centrul de Voluntariat, Varșovia în Polonia (www.wolontariat.org.pl), Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat în Romania, (www.provobis.ro) și Movisie – Centrul pentru dezvoltare socială din Olanda, (www.movisie.nl) din 1 Septembrie 2016 până la 31 August 2019, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, conform numărului contractului: 16/1/KA204/22920.

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns