Build Solid Ground: Dezvoltarea intelegerii critice si a implicarii active pentru Obiectivul de Dezvoltare Durabila „SDG11” si „Noua Agenda Urbana 2030″ (Habitat III), pentru promovarea dreptului la locuire, dreptului la proprietate imobiliara si a oraselor durabile si sustenabile.
Din luna noiembrie 2017, am pornit cu mult elan intr-o noua aventura. Sub titlul si in cadrul proiectului Build Solid Ground, se concentreaza eforturile a 14 organizatii puternice din Europa de a facilita implicarea activa a cetatenilor europeni in sustinerea dezvoltarii sustenabile globale, prin cresterea nivelului de constientizare si a educatiei in acest domeniu.
Rezultatele urmarite de proiect sunt:
– promovarea in randul cetatenilor europeni a drepturilor, nevoilor, solutiilor si angajamentelor globale din domeniile dreptului la locuire, la detinerea de teren si dezvoltarea oraselor sustenabile;
– motivarea si informarea grupurilor tinta prin informare cu privire la tematicile proiectului, in cadrul unor evenimente de invatare non-formala;
– dezvoltarea de competente si oportunitati pentru grupuri cheie, spre a deveni actori activi in campanii de informare si advocacy, dar si in actiuni de voluntariat privind tematicile proiectului.
Partenerii din Romania. Habitat for Humanity Romania, Fundatia Alaturi de Voi si Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat sunt cele 3 organizatii din Romania care vor pune in lumina, prin activitatile cumulate de proiect, tematica dreptului la locuire accesibila, sigura si non-discriminatorie, explorand si modurile in care voluntarii isi pot aduce contributia pentru atingerea acestor deziderate. Sensibilizarea, informarea si educarea publicului vor avea loc prin evenimente stradale, expozitii, ateliere, cursuri si infiintarea unor puncte de informare in biblioteci publice.
În cadrul proiectului, Pro Vobis a dezvoltat site-ul www.dezvol.ro, cu informații actualizate pe tematica locuirii, a orașelor și comunităților durabile, oferint mai multe informații, resurse și exemple utile celor interesați. Mai mult, știri actuale, idei și articole ce pot servi drept inspirație, dar și apeluri la acțiune, pot fi regăsite pe pagina de Facebook a proiectului – https://www.facebook.com/BSGRomania/.
Proiectul este finantat de Comisia Europeana prin Programul de educație pentru dezvoltare si de crestere a nivelului de constientizare (DEAR).