You are currently viewing Săptămâna viitoare România se recreeaza prin voluntariat!

Săptămâna viitoare România se recreeaza prin voluntariat!

– comunicat de presa, 09 mai 2014, Cluj-Napoca –

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) editia a treisprezecea debuteaza luni, 12 mai 2014, sub coordonarea nationala a Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat. Peste 360 de activitati cu, pentru si despre voluntari vor fi organizate timp de 7 zile in 105 localitati din 38 de  judete si capitala, de catre 135 de parteneri locali – ONGuri, institutii de invatamant, autoritati publice si grupuri informale. SNV se incheie duminica, 18 mai, cu activitati recreative si de premiere a voluntarilor la nivel local.

“SNV este un impuls in fiecare an pentru desfasurarea activitatilor de voluntariat la nivel local, iar evenimentele care au loc reprezinta o bucurie pentru comunitate!” (Mihaela Carutasu, Asociatia Civicum Voluntaris, Constanta, partener SNV)

afis SNV 2014SNV este un eveniment national anual care are loc in fiecare primavara in a treia saptamana a lunii mai, menit sa mobilizeze cat mai multe organizatii si voluntarii pe care acestea ii implica, pentru a sarbatori impreuna voluntariatul, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru acesta si pentru a recunoaste public activitatea voluntarilor. Editia 2013 a evenimentului a mobilizat peste 12.000 de voluntari in toata tara, care, prin implicarea in activitati educationale, ecologice, sociale, artistice sau pentru sanatate, au adus bucurie pentru 48.000 de beneficiari diversi. Editia de anul acesta se desfasoara sub sloganul “Recreeaza-te prin voluntariat!”, pentru a reflecta fapul ca voluntariatul ne transforma ca oameni si ca societate si, in acelasi timp, ne ofera trairi si experiente pozitive de viata.

SNV este perioada cea mai efervescenta din an pentru noi si pentru multi dintre partenerii nostri. Ne bucura sa avem parteneri care ne sunt alaturi de multi ani si, de asemenea, faptul ca an de an ni se alatura altii pentru a spori actiunile si vocile care demonstreaza si sustin public valoarea voluntariatului. În saptamana 12-18 mai ii asteptam pe toti cei care cocheteaza cu voluntariatul sa testeze aceasta experienta frumoasa, participand la actiunile pregatite pentru ei de partenerii SNV: ecologizari, activitati in beneficiul copiilor sau varstnicilor, evenimente sportive si artistice, campanii de promovare a voluntariatului si de constientizare fata de diverse cauze. Invitam companiile sa sprijine activitatile prin donatii sau prin implicarea angajatilor ca voluntari, in special cu ocazia Zilei Voluntariatului Corporatist, vineri, 16 mai si multumim pe aceasta cale companiei msg systems, a carei echipa de voluntari ne-a ajutat cu dezvoltarea unei aplicatii moderne de gestionare a inscrierilor in calendarul national SNV! Nu in ultimul rand, invitam jurnalistii si bloggerii sa ia contact cu bogatia de actiuni pozitive si oameni minunati pe care SNV ii aduce impreuna.” (Cristina Rigman, director executiv Pro Vobis)

Va invitam pe www.voluntariat.ro/snv  – sectiunea Calendar – unde gasiti detalii despre SNV si informatii despre evenimentele organizate de partenerii locali, pe care va incurajam sa ii contactati. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la e-mail programe@provobis.ro sau telefon 0755 045 102 (persoana de contact Carmen Marcu, Director comunicare).

Comunicatul de presa poate fi descarcat aici.

***

Saptamana Nationala a Voluntariatului (SNV) este un eveniment initiat si coordonat de catre Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat incepand cu anul 2002 si implementat in colaborare cu parteneri locali si centre de voluntariat. Misiunea Pro Vobis este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns