You are currently viewing Cum punem bazele unui program de voluntariat

Cum punem bazele unui program de voluntariat

Cum punem bazele unui program de voluntariat în instituțiile sociale – Ghid pas cu pas

Programele de voluntariat bine gândite nu sprijină doar instituția socială; ele pot avea un impact semnificativ asupra comunităților locale și asupra capitalului social al întregii țări.

Structurat în mai multe capitole, ghidul oferă o imagine de ansamblu asupra aspectelor cheie ale implementării programelor de voluntariat în instituţiile de asistenţă socială. Unele dintre subiectele expuse aici pot fi găsite elaborate pe larg în diverse alte materiale create în cadrul proiectul SOVOL – în astfel de cazuri, veți găsi referința în text.

Pe lângă conținutul informativ, în ghid veți găsi de asemenea diverse exerciții practice care vă vor ajuta în planificarea și implementarea cu succes a programului de voluntariat.

Manualul a fost creat ca parte a proiectului “DEZVOLTAREA CAPACITĂȚILOR ÎN SECTORUL SOCIAL prin Dezvoltarea Programelor de Voluntariat în Instituțiile Sociale în Regiunea CEE” Acronim: SoVol este implementat de Önkéntes Központ Alapítvány, Voluntariat Ungaria – Centrul de Inovare Socială (www.onkentes.hu, www.oka.hu) în parteneriat cu Platforma Centrelor și Organzațiilor de Voluntariat, Slovacia, (www.dobrovolnickecentra.sk), Asociația pentru Dezvoltarea Societății Civile SMART în Croația, (www.volonterski-centar-ri.org), Centrul de Voluntariat, Varșovia în Polonia (www.wolontariat.org.pl), Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat în Romania, (www.provobis.ro) și Movisie – Centrul pentru dezvoltare socială din Olanda, (www.movisie.nl) din 1 Septembrie 2016 până la 31 August 2019, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, conform numărului contractului: 16/1/KA204/22920.

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns