Pro Vobis anunță 1 loc vacant pentru 1 voluntar din România în cadrul proiectului EVS “Youth Voice”, desfășurat în Limassol, Cipru, în perioada 1 Noiembrie 2015 – 30 Aprilie 2016, de organizația KEY – Innovation in Culture, Education and Youth.
Tinerii interesați sunt invitați să trimită un CV în format European în limba engleză, însoțit de o scrisoare de motivație în limba engleză, la adresa voluntar@provobis.ro, până la data de 23 octombrie 2015. La aceeași adresa pot fi solicitate informații suplimentare despre proiect.
Costurile voluntarului sunt acoperite prin proiectul finantat de Comisia Europeana prin programul educational Erasmus+.
Despre proiect:
Proiectul “Vocea Tinerilor/Youth Voice” este un proiect EVS care dorește să ofere tinerilor din Cipru un „spațiu” și o „voce” prin oferirea sprijinului necesare pentru îndeplinirea viselor lor, a proiectelor și așteptărilor lor. Astfel, tinerii vor crea o societate mai bună și un mediu de trai mai mai adaptat nevoilor lor, în care să lucreze, să se exprime, să creeze și să acționeze în felul lor.
4 voluntari din țări europene diferite, cu vârste între 20 și 30 de ani, vor petrece 6 luni în Cipru în cadrul acestui proiect.
Se caută tineri cu personalități plăcute, energic, capabili să comunice cu tinerii și să îi înțeleagă (în special pe cei cu oportunități reduse). Voluntarii EVS vor putea învăța o varietate de lucruri noi, vor acumula abilități și cunoștințe noi, își vor putea dezvolta abiliățile de lucru la calculator și cu rețele de socializare. Ei vor avea ocazia de a crea, propune și implementa activități diverse pentru tinerii din Limassol, pornind de la nevoile acestora și răspunzând în același timp obiectivelor organizației și scopului de îmbunătățire a interacțiunii comunitare. Activitățile pot fi: festivaluri stradale, ateliere sau festivaluri de muzica si teatru, ateliere non-formale sau informale, ateliere privind incluziunea sociala, participarea active sau orice alte activități creative care îi vor ajuta pe tineri să se dezvolte personal.
Voluntarii EVS vor putea participa la multe dintre aceste activități, însă vor avea și cadrul și oportunitatea de a facilita și gestiona unele din aceste activități, în funcție și de interesele lor.
Voluntarii nu vor inlocui poziții vacante ale angajaților organizației, ci vor contribui la îndeplinirea obiectivelor proiectului în cooperare cu echipa organizației, membrii și voluntarii acesteia. Metodologia de lucru în cadrul acestui proiect este bazată pe învățarea non-formală și informalp, pentru a facilita cultivarea unor abilități, cunoștințe și atitudini noi pentru voluntari și pentru a genera experiențe utile.
Beneficiile voluntarilor sunt legate de dezvoltarea personal și profesionalp, de acumularea de experiență cu privire la creionarea, organizarea și implementarea de activități de proiect sau ateliere pentru tineri, țintind interesele acestora, înțelegându-le nevoile și incluzându-i astfel în societate. Mai mult, voluntarii implicați în acest proiect EVS vor devein mai capabili de adaptare la medii multiculturale și multi-lingvistice, vor putea șă își dezvolte spiritual de inițiativă și vor putea duce la îndeplinire propriile idei și proiecte. Ăși vor crește încrederea în sine, își vor înțelege punctele tari și cele slabe și vor avea ocazia de a lucre asupra acestora și a le îmbunătăți.
Nu în cele din urmp, tinerii din Limassol vor intra în contact cu voluntarii EVS și activitățile propuse de aceștia, vor acumula cunoștințe noi, înțelegând conceptul de voluntariat și beneficiile sale, precum și contribuția acestor activități în comunitățile locale dar și la nivel European.
Proiectul își propune un impact pe termen lung asupra tinerilor beneficiary din comunitatea locala din Limassol, care să poata prin intermediul contactului cu voluntarii internaționali să se exprime mai ușor, să fie mai creative, să își apere drepturile și visele și să poată în timp să transforme societatea într-un loc de trai mai bun pentru ei.
Aspecte practice:
1. Voluntarii vor locui într-un apartament cu 2 dormitoare, complet echipat (vor fi cazați câte 2 în cameră) și vor avea asigurate utilitățile necesare.
2. Casa voluntarilor este situată lângă organizație și cenrul orașului Limassol, având toate punctele de interes în imediata apropiere, putându-se deplasa pe jos.
3. Voluntarii se vor implica în activitățile caritabile ale bisericii din localitate, inclusiv servirea mesei pentru beneficiarii acesteia. Vor putea lua și ei masa acolo și vor primi alimente pentru nevoile lor, astfel nefiind nevoie să își procure multă mâncare în plus.
4. Facturile de internet, electricitate și apă vor fi plătite de organizația gazdă, în baza unui barem agreat.
5. Voluntarii vor primi 230 euro / lună, sumă care include 110 euro – alocația lunară de trai oferită prin proiect și restul de 120 euro pentru costuri de trai și alimente suplimentare.
6. Membrii organizației gazdă vor răspunde nevoilor de deplasare locală ale voluntarilor (la activitățile programului, la supermarket, etc.)
Organizația gazdă:
KEY este o organizație de tineret ce promovează învățarea non-formală, participarea activă a tinerilor în societate, dialogul intercultural și conștientizarea problemelor sociale care au impact asupra tinerilor. Suntem deschiși tuturor tinerilor care împărtășesc vizunea noastră, organizația noastră fiind fondată de voluntari și lucrători de tineret cu experiență în educația non-formalp și activitățile și evenimentele internaționale de tineret.
Mai multe detalii despre activitățile organizației gazdă puteți găsi pe pagina lor de Facebook, www.facebook.com/ngo.key.cy, pe pagina web, www.key-ngo.org.cy sau la adresa de contact keycyyouth@gmail.com.