You are currently viewing Petrece luna octombrie în Cipru ca voluntar european

Petrece luna octombrie în Cipru ca voluntar european

Se da: o experienta de voluntariat pe cat de intensa, pe atat de bogata, cu costurile asigurate si eficacitate garantata.

Se cere3 tineri romani, cu varsta intre 17 si 30 de ani, cu urmatorul profil:

–          dinamici si deschisi

–          pregatiti sa munceasca intens pentru o comunitate dar si pentru ei insisi

–          dispusi sa investeasca timp si energie in activitatile de voluntariat, sa fie proactivi, sa ia initiativa si sa isi asume responsabilitatea pentru reusita proiectului si a relatiilor cu cei implicati

–          dornici de interactiune umana si dispusi sa petreaca o luna alaturi de alti 9 tineri europeni, cu trai ila comun, impartit responsabilitati, multa voie buna si ocazii dese de a zambi si a crea amintiri

–          curiosi de modul de viata traditional si interesati sa contribuie la organizarea unui festival cultural satesc in Cipru

–          disponibili sa plece in aceasta aventura in 30 septembrie 2016 si sa se reintoarca in Romania in 1 noiembrie 2016 (si nicio zi mai devreme)

–          hotarati sa fructifice la maxim cele 30 de zile din acest interval, fiecare cu oportunitatile ei de invatare si dezvoltare

„Cul(ture) Volunteer” este un proiect de vountariat de scurta durata, asociat unui festival cultural care se va desfasura in comunitatea rurala Klirou, in apropiere de capitala Nicosia, in perioada 14-15 octombrie 2016. Voluntarii vor realiza activitati de suport in pregatirea satului pentru activitatile culturale (amenajarea spatiilor, organizarea caselor pentru a gazdui vizitatori, etc). Festivalul se axeaza pe dansuri si muzica traditionale, dar si pe activitati de mediu, in acest an urmand sa fie promovata productia de smochine.

Grupul de 12 voluntari internationali (din Slovenia, Spania, Macedonia si Romania) va sustine intreaga organizare a evenimentului, inainte, in timpul si dupa incheierea acestuia. In timpul ramas din stagiu, voluntarii se vor implica in activitatile zilnice ale satenilor, putand sa cunoasca localnici de toate varstele, sa guste din cultura, dar si din gastronomia cipriota, sa invete despre modul de viata traditional (coacerea painii, repararea zidurilor, culesul fructelor, plantarea de copaci sau seminte, sau alte activitati decise de localnici). In acest fel, veti putea sa simtiti si sa traiti viata de zi cu zi a unui sat cipriot, un alt ritm si o energie aparte, asa cum au experimentat si alte grupuri de voluntari internationali in proiecte anterioare coordonate de Politistiko Ergastiri.

Mai multe informatii despre festivalul cultural puteti gasi aici:

https://www.facebook.com/kliroustone/

Tinerii interesati sunt invitati sa trimita un CV in format European in limba engleza, insotit de o scrisoare de motivatie specifica pentru acest proiect, completata tot in limba engleza, la adresa voluntar@provobis.ro, până la data de 20 iulie 2016. La aceeași adresa pot fi solicitate informații suplimentare despre proiect si despre EVS.

Costurile voluntarului (transport international in limita unui buget prestabilit, cazare, masa, transport local, activitati) sunt acoperite prin proiectul finantat de Comisia Europeana prin programul educational Erasmus+.

culture volunteer anunt

Organizatia gazda se numeste Politistiko Ergastiri Agion Omoloyiton, are sediul in capitala insulei, Nicosia, intr-un centru comunitar ce ofera numeroase activitati pentru toti membrii comunitatii, de toate varstele. Politistiko are o experienta indelungata in proiectele de tineret, debutate in 1999 in cartierul local si este implicata in proiecte europene din 2007. Proiectul Cul(ture) Volunteer este al 6-lea proiect EVS de scurta durata, dupa o serie de proiecte World Wide Village ce au avut loc in satul Lysos si Ayia Barbara, reunind peste 50 de voluntari europeni. O parte din experienta lor o puteti vizualiza aici, pentru a intelege mai bine energia acestor proiecte si multiplele oportunitati de invatare pe care le-ati avea, doar daca decideti sa va implicati, sa deveniti voluntar Cul(ture).

Proiectul va fi organizat in 5  faze:

Faza A – On arrival training – instruirea la sosire a voluntarilor

Faza B – Pregatirea comunitatii rurale pentru festivalul cultural

Faza C – Munca alaturi de sateni, in activitatile lor zilnice

Faza D – Vizibilitatea proiectului EVS – pregatirea si apoi prezentarea activitatii voastre si a experientelor acumulate in aceasta luna

Faza E –Training la plecare.

 

Mai jos gasiti alte detalii despre proiect, iar tinerii interesati sunt invitati sa ne scrie la adresa voluntar@provobis.ro pentru a solicita Ghidul complet de informatii privind acest stagiu de voluntariat.

 Project objectives:

  • To empower and train EVS Volunteers and Local youth workers in dealing with cultural diversity, awareness of social issues and promoting employment ideas.
  • To encourage EVS Volunteers and Local youth workers to work with concrete aspects of cultural awareness.
  • To enhance key competences of the EVS Volunteers and Local youth workers for future international projects.
  • The project aims to offer an opportunity to EVS volunteers to visit, work, and participate in events of the local community.
  • The project is organized by the volunteers, for the community.The planning of the activities itself has a voluntary character.
  • To support the local community with their needs, especially locals who need help in everyday work
  • To support the local community in promoting their local culture and their environment, and to create visibility in order to attract visitors.
  • To encourage the use of creativity as a tool for supporting the local community.
  • You will exchange best practices among the youth workers working within a multicultural environment.
  • You will have the chance to work with youth, practicing and developing tools and methods

Be prepared to:

  • Work from early morning hours for about 20 days of the whole experience.
  • Have hands on experiences with farmers and hard working people.
  • Work with villagers and learn from them
  • Produce local products out of fruit
  • Support villagers in various work occasions
  • Enjoy nature and the local environment
  • Have a group spirit and tolerance, contribute to group activities, living and sharing together for a month
  • Be committed to the tasks and the program
  • Share rooms, space, work with a group of international people
  • Respect the village and
    villagers (respecting the silence and the culture of the village)
  • Trust the process even if it seems strange to you

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns