You are currently viewing Training pentru Cluburile IMPACT ale Fundației Noi Orizonturi

Training pentru Cluburile IMPACT ale Fundației Noi Orizonturi

În perioada 11-13 septembrie 2014 Pro Vobis a organizat un training cu tema Managamentul Voluntarilor pentru 12 coordonatori locali din cele 4 regiuni in care se desfasoara Programului IMPACT al Fundatiei Noi Orizonturi. Astfel participanti din Bucuresti, Lupeni, Drobeta Turnu-Severin, Iasi si Cluj au parcurs de-a lungul a 3 zile pasii gestionarii voluntarilor, au aflat ce inseamna o politica de implicare a voluntarilor si cum aceasta poate folosi in eficientizarea lucrului cu voluntarii, au invatat despre structura unui centru de voluntariat si au discutat elemente din noua Lege a Voluntariatului.

Pregatirea precede deschiderea in aceasta toamna a 4 centre regionale de voluntariat care vor oferi servicii Cluburilor de Initiativa Comunitara IMPACT pentru o mai buna gestionare a voluntarilor, a resurselor care implica voluntari si a partenerilor locali care vor sustine acest demers.

Trainingul face parte din proiectul „Conecteaza-te la comunitate!” initiat de Fundatia Noi Orizonturi, prin care isi propune sa ofere o solutie nevoii de implicare a copiilor, tinerilor si adultilor in comunitate. Solutia propusa o reprezinta activitati structurate de voluntariat, ce stimuleaza cetatenia activa, cu o arie de interventie nationala si de termen lung, prin intermediul programului IMPACT. Proiectul se desfasoara in perioada iulie 2014 – aprilie 2016 si este finantat cu suma de 74.039 Euro, prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Parteneri ai Fundatiei Noi Orizonturi in acest proiect sunt Asociatia IMPACT pentru Comunitate si Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat.

Pentru mai multe detalii puteti intra pe http://www.noi-orizonturi.ro/index.php/ro/programimpact/finantari/conecteaza-te-la-comunitate.html sau contacta pe Andreea Baltaretu, Coordonator Proiect, andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro.

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns