Titlul proiectului: St.Antonius Project
Localitatea desfășurării stagiului: Triberg, Germania
Perioada stagiului: 10 luni,începând cu Octombrie/Noiembrie 2019
Organizația coordonatoare: Sozialwerk Schwarzwald
St. Antonius este un centru coordonat de asociația Sozialwerk Schwarzwald și fondat de primăria Triberg pentru a păstra seniorii în inima orașului, unde pot fi vizitați mai ușor de către rude. Motto-ul instituției este „Îngrijirea seniorilor – cu demnitate”. Angajații centrului formează o echipă internațională, în care voluntarii EVS/ESC, cu ideile și energia pe care le aduc, se vor potrivi de minune.
Orașul Triberg, aflat în Munții Pădurea Neagră, oferă multe posibilități de petrecere a timpului liber, în mijlocul naturii, zona fiind cunoscută pentru cele mai înalte cascade din Germania, dar și pentru activități sportive cum ar fi cațăratul, ski-ul, înotul, rafting-ul și multe altele. Voluntarilor li se oferă și posibilitatea de a participa la seminarii și sunt sprijiniți în integrarea lor în comunitatea locală.
De asemenea, pentru persoana care se va alătura proiectului se oferă o serie de alte beneficii importante precum învățarea sau îmbunătățirea cunoștințelor de limbă germane prin cursuri asigurate de către organizație; dezvoltare unei experiențe în asistență socială; dezvoltarea abilităților de comunicare, empatie, experiență de lucru într-o echipă internațională, având în componență persoane din peste 10 țări diferite.
Profilul candidatului
Stagiul se adresează persoanelor între 18 și 30 de ani, vorbitoare de limba engleză, fiind un avantaj cunoașterea limbii germane. Se dorește ca persoana selectată să aibă bune abilități de comunicare, atât în cadrul relațiilor cu membrii echipei internaționale, cât și în cadrul interacțiunilor cu grupul principal de beneficiari – seniorii. Voluntarul trebuie să aibă o atitudine respectuoasă și empatică față de persoanele cu care lucrează și să fie confortabil/ă cu a îngriji persoanele în vârstă.
Stagiul este recomandat celor ce doresc să se specializeze în asistență socială, medicină sau celor interesați de a se familiariza cu sisteme de îngrijire din alte țări.
Activități
Voluntarii vor petrece timp cu seniorii, susținându-i în activitățile lor zilnice. Câteva exemple de activități ar fi jocuri de societate, cântatul, gătitul împreună cu seniorii, realizarea de fotografii sau felicitări, plimbări, grădinărit, servirea mesei. Este mai mult decât încurajată găsirea și implementarea de noi idei de activități, în cazul în care voluntarul are abilități sau hobby-uri pe care vrea să le împărtășească cu beneficiarii. În măsura în care voluntarii își doresc acest lucru, gradul de responsabilizare în îngrijirea seniorilor poate să crească. Voluntarii vor lucra în strânsă legătură cu personalul angajat și vor avea în permanență sprijinul lor în desfășurarea activităților zilnice.
Pentru mai multe detalii despre proiect, organizația gazdă sau procedura de înscriere, așteptăm un e-mail la adresa voluntar@provobis.ro până pe 27 septembrie 2019.