You are currently viewing Training pentru voluntarii care luptă împotriva cancerului la Tg. Mures

Training pentru voluntarii care luptă împotriva cancerului la Tg. Mures

„Stiam ca voluntariatul ofera trairi, sentimente, satisfactii deosebite, dar voi ne-ati deschis usa spre acea lume paralela pe care trebuie sa o cunosti din interior pentru a intelege cat de speciala poate fi. Noi am asteptat demult acest curs, tinerii sunt entuziasmati si dornici de actiune. Si e doar inceputul. Va dorim mult succes in activitatea voastra si va multumim din suflet pentru farama de suflet pe care ati lasat-o la noi. Cu drag, Echipa Red Cell.”

Voluntariatul – o practica cu dublu impact: dezvoltare personala si comunitara” a fost sesiunea de formare pe care am avut placerea sa o livram in perioada 8-9 nov. 2013 pentru echipa de voluntari ai Asociatiei „Impreuna pentru Copiii cu Cancer”, din Targu Mures. Sub sloganul „Impreuna putem sa facem minuni!”, asociatia organizeaza evenimente caritabile cu ajutorul voluntarilor, avand ca scop principal ajutorarea copiilor bolnavi de cancer si finantarea/sponsorizarea Sectiei de Hemato-oncologie Pediatrica din Tg. Mures.

Grupul de voluntari format din 24 de oameni voiosi si curajosi si-au abandonat temerile si s-au lasat ghidati de trainerii nostri – Nicoleta Chis-Racolta (coordonator training si consultanta) si Corina Pintea (voluntar) – in activitati care mai de care mai antrenante si mai dinamice, intelegand astfel ca invatarea nonformala nu este doar un concept teoretic, ci un cumul de experiente din care se pot invata multe lucruri in plan profesional dar si personal. Unii voluntari au marturisit ca pe parcursul celor 2 zile au descoperit multe lucruri interesante, dar mai cu seama s-au descoperit pe sine:

„Nu m-am asteptat sa aflu atat de multe lucruri despre mine insami, ma asteptam la ceva mai tehnic si am descoperit ca poti invata atat de multe lucruri jucandu-te. Apreciez asta si va multumesc pentru oportunitate” (Angela).

„In urma acestui curs un lucru pe care as dori sa il schimb este sa am mai multa incredere in ceea ce fac si mai multa ordine in ganduri, viata, lucruri” (Antonia)

Timp de 2 zile, impreuna cu acest grup dinamic si entuziast de voluntari am experimentat, am discutat si mai ales am invatat o serie de lucruri legate de viata unui voluntar: munca in echipa, motivatia individuala si motivatia unui grup, miscarea de voluntariat din Romania, drepturile si responsabilitatile voluntarilor si a organizatiilor care implica voluntari, diferentele inter si intraculturale si invatarea ce deriva din ele, si nu in ultimul rand am investit timp si energie pentru a construi si consolida echipa de voluntari.

„Am aflat care sunt calitatile mele ca voluntar si cum le pot folosi mai bine. Stiu acum ca munca in grup este esentiala in voluntariat.” (voluntar)

Daca sunteti interesati sa oferiti voluntarilor vostri astfel de oportunitati de invatare nonformala, dezvoltare personala si team-building, va invitam sa consultati oferta noastra de formare din sectiunea Servicii si apoi sa ne contactati!

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns