You are currently viewing Final de proiect: noi afaceri responsabile, premiate cu 130 000 RON

Final de proiect: noi afaceri responsabile, premiate cu 130 000 RON

In luna decembrie 2013 ajunge la final proiectul ID 63270 “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc”, derulat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa in parteneriat cu Siveco Romania si Pro Vobis, sub sloganul “Fii tanar antreprenor pentru viitor!” si cofinantat de FONDUL SOCIAL EUROPEAN prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 – Investeste in oameni!.

Obiectivul principal al proiectului a constat in dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale precum si promovarea culturii de business, in vederea cresterii competitivitatii si a generarii unui numar crescut de afaceri. In perioada 25 august – 23 septembrie 2013, un numar de 485 de viitori antreprenori din regiunea Nord-Vest au urmat unul din cele 16 cursuri online gratuite oferite in Centrul Regional de Formare Antreprenoriala Cluj. La nivelul intregului proiect, aproximativ 4 500 de persoane au urmat trainigurile de pregatire profesionala in unul dintre cele 6 centre regionale de formare antreprenoriala de la Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov si Constanta. Cele 16 cursuri derulate au fost : Manager proiect, Manager resurse umane, Manager al sistemului de management securitate si sanatate in munca, Manger de inovare, Manager imbunatatire procese, Expert evaluator de intreprinderi, Cercetator economist in marketing, Contabil, Asistent relatii publice si comunicare, Agent comercial, Competente sociale si civice (responsabilitatea sociala a companiei), Competente antreprenoriale (leadership), Competente antreprenoriale (negociere), Competente antreprenoriale (legislatie comerciala), Competente informatice (TIC) – elemente suport in managementul firma – Microsoft Project si Managementul documentelor.

Peste 500 de potentiali antreprenori s-au inscris in competitia pentru marele premiu de 7 500 lei oferit in cadrul concursului “Cea mai inovativa, creativa, responsabila si sustenabila afacere”. Acesta a fost organizat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa in parteneriat cu Siveco Romania, Pro Vobis – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si Muzeul Olteniei din Craiova. Festivitatea de premiere din cadrul concursului “Cea mai inovativa, creativa, responsabila si sustenabila afacere” a avut loc vineri, 13 decembrie 2013, la Craiova. Au fost prezentati castigatorii precum si afacerile initiate de acestia, au fost inmanate diplome si am ascultat impreuna povestile de succes ale celor care au avut curajul sa demareze o afacere in contextul socio-economic actual.

Cei mai buni 7 participanti de la fiecare training in parte au fost inclusi in activitatea de mentoring, au participat la workshop-uri de aprofundare a cunostintelor obtinute si au beneficiat de posibilitatea de a participa la concursul national de planuri de afaceri. Ultimul pas in pregatirea profesionala a cursantilor s-a concretizat printr-un amplu proces de consultanta juridica, financiara si manageriala asigurat de compania multinationala Ernst&Young. Initiatorul celei mai bine structurate afaceri nou infiintate a fost desemnat in cadrul festivitatii de premiere si va beneficia de o sustinere financiara in valoare de 7500 de lei. Este vorba de domnisoara Alexandra Brezoianu din Craiova. Alte 49 de business-uri vor primi cate 2500 de lei fiecare.

„Afacerile nou infiintate sunt o dovada a faptului ca antreprenoriatul, corect si coerent inteles, este pur si simplu dorinta oamenilor de a-si asigura veniturile necesare traiului de zi cu zi pentru ei si familiile lor. Am incercat sa transmitem cursantilor , in primul rand, dorinta noastra ca fiecare dintre ei sa-si gaseasca acele puncte forte, pe care le poate valoriza si pe care le poate aduce ca avantaj competitiv firmei infiintate. Nu am incurajat idei de multinationale venite de la persoane care nici macar nu intrunesc scoringul bancar pentru micro-credite, ci proiecte reale, care ii pot transforma din, someri, casnice, lucratori pe cont propriu, angajati cu sau fara contract de munca in persoane independente financiar, asigurand, la randul lor, alte locuri de munca.” (Cristina Catana – Buca, manager proiect).

Pro Vobis

Misiunea PRO VOBIS este de a dezvolta voluntariatul prin activitati de instruire, consultanta, cercetare si facilitarea colaborarii tuturor factorilor interesati si de a promova voluntariatul in Romania ca resursa viabila si de neinlocuit in solutionarea problemelor cu care se confrunta societatea.

Lasă un răspuns